Ochutnávky červených vín.1.pokračování I-Sh

24. ledna 2008 v 10:53 | milasko |  Soukromé koštování, odrůdy
Toto je 1. pokračování článku Přehled zajímavých vín. Rozdělil jsem ho z kapacitních důvodů. Budou následovat pokračování.
Isabela, polosladké
Asconi, Moldávie
Opojná vůně lesních jahod
Chuť lesních jahod, Rosé, ale barva odpovídá spíše červenému
8
Kadarka-Vranac, KVGP, polosuché
Povardarski, Makedonie, 2005
Méně výrazná
Sladké, kratší dochuť
6
La Llanura (Tempranillo), DO Reserva, Oak Aged
Vinicola de Castilla, Manzanares,La Mancha, 2001
Příjemná, tmavé ovoce, ostružiny, maliny, kouř
Velmi tmavé, neprůhledné, chuť trochu méně výrazná
7,5
Lusitano, Castelao-Trincadeira
Ervideira, Selection, Alentejo, Portugalsko, 2005
Olejovitě působící- vůně jako by se nechtěla uvolnit
Nesmírně bohatá chuť, plné, delší dochuť, granát
8
Malbec
Las Marías, Mendoza, Argentina, 2004
Tmavé třešně
Velmi tmavá barva, výrazné třísloviny
8,5
Malbec, vino fino
Amadeo Maraňon, Mendoza, Argentina, 2005
Příjemná, nepříliš výrazná, ovoce
Tmavé, vysoká viskozita, příjemné
6
Marktree (Merlot, Cab. Sauvignon, Shiraz)
Victoria, South Eastern Australia, 2004
Těžká ovocná, tmavé ovoce, marmeládá
Granát, sametové, kořenité, plná chuť
8,5
Mavrud
Menada Brestovica, Bulharsko, 2003
Výrazná po zralém tmavém ovoci,
Plné, příjemné výrazné třísloviny
7
Merlot
Casa Cadaval, Portugalsko, 2001
Nádherná, vzrušující, ostružiny marmeláda
Granát, nesmírně příjemná chuť, švestky
9
Merlot, IGT
Cielo, Itálie,
Výrazná ovocná
hebké
6,5
Merlot
Andes, Chile, 2004
Příjemná ovocná
Velmi tmavé, vysoké třísloviny
6
Modrý Portugal
Selection, Vinium V. Pavlovice, 2005
Výrazná příjemná, peckoviny
Dosti tmavá barva, vyšší viskozita
7
Modrý Portugal, výběrová řada
Archivní sklepy Bořetice, v.s. Roztoky, 2006
Lehká ovocná
Rubín, lehčí
7
Monte de Pintor, VR, Trincadeira, Aragonez
Alentejo, Portugalsko, 2004
Těžší, zralé ovoce
14,5 %,granátově neprůhledné, v chuti švestky
8,5
Neronet
Collection de luxe, Zaječí, 2004
ovocná
Výraznější třísloviny, kouř
6
Niellucciu, (= Sangiovese), AOC
Terra Marina, Corse, Francie, 2005
Tmavé ovoce, ostružiny
V dochuti maliny
7
Old Porter
Andalusie, Španělsko, 2004
Podobná portskému
sladké
6
Patria cuvée, PS, (MP, F, RM VH)
Patria Kobylí, 2006
peckoviny
Tmavě borůvkové
7
Patrimonio Reserve, Niellucciu, Sciacarellu, Grenache, AOC
Domaine Giacometi, Patrimonio, Korsika, Francie
Lehká ovocná, ostružiny
Neprůhledné, výr., ale příjemné třísloviny, roč. neoznač.
6
Pinotage- Cabernet Sauvignon
Shaka, Western Cape, JAR, 2004
Bohatá, černý rybíz, čokoláda
Vysoká viskozita, velice příjemné
8,5
Pinotage- Cinsault
Stony Cape, JAR, 2004
Slabší, maliny, višně
Plné, kořenité
6,5
Pinot franc (= Pinot noir), VCC, Family Reserve
Asconi, Moldávie, 2005
Zvláštní těžká, připomínající portské
Totéž v chuti
6
Porta Fronha, Touriga nacional-Aragonez-Alfrocheiro, DOC
Casa de Cello, Portugalsko, 2004
Těžká, velmi kořenitá, ořechy
Silné třísloviny, tmavé
7
Quinta da Vegia, DOC, Touriga nacional, Aragonez
Casa de Cello, Portugalsko, 2005
Nejasná, ořechy
Tmavé, nízká viskozita
6
Quinta do Estanho, Porto tawny, 10 Anos
Portugalsko
Sametová kořenitými a dřevitými podtóny
Hnědozlatá až višňově červená barva, lahodné
10
Rioja, DOCa
Mariňo, San Vicente, 2005, Španělsko
Méně výrazná, ovoce
Rubín-granát, středně plné, kulaté
7
Rubin, VKNP, barrique
Chateau Assena, Assenovgrad, Bulharsko, 2003
Lesní plody
Neprůhledné,výr třísloviny, delší dochuť
6,5
Rulandské modré, VH
Znovín Znojmo, 2003
Jádra peckovin, mandle
Méně výrazná chuť, překvapivě tmavé
7
Rulandské modré, VH, barrique, košer
Chrámce, 2003
Příjemná, méně výrazná
harmonické
7
Rulandské modré
Komtur Ekko, Templář. sklepy Čejkovice, 2004
0vocná
Lehčí, dobře pitelné
6
Rulandské modré,PS
Flower line, Mikrosvín Mikulov, 2006
smetanová
Lososová, pikantní
7,5
Salice Salentino, Riserva, DOC
Allini, Itálie, 2003
Méně výr., růže, med
harmonické
6
Sangiovese di Romagna, DOC
Itálie, 2004
Jemná fialková
Zvláštní, ale příjemná chuť
6
Shiraz
Quay Landing, South Eastern Australia, 2005
Velmi zvláštní, uzené, tmavé ovoce
Plná chuť, vysoká viskozita, dlouhá dochuť
6,5
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama