BYOB – novinka v západních restauracích

11. května 2009 v 7:49 | milasko |  Úvahy o víně

Jedním z dopadů hospodářské krize je i pokles návštěvnosti restaurací. Ty na to reagovaly speciálními menu, nabídkami levnějších vín, ale v poslední době také zavádějí systém, který se už dříve objevoval na některých soukromých party. Jde o BYOB (BRING YOUR OWN BOTTLE), tedy přines si svou vlastní láhev. V restauraci, která má u vchodu vyvěšenou tabulku BYOB, mu ji vychladí, otevřou a zaúčtují nevelkou sumu. Tato novinka se už objevila v Austrálii, velkou popularitu získala v USA, hlavně v New Yorku. Některé restaurace zavedly speciální BYOB dny nebo večery.
Něco podobného by se mi docela líbilo. Přitom, jak bídná vína jsou v některých restauracích nabízena za dost šílené ceny, by si možná leckterý vínomil, který není zároveň "ve vatě", konečně dal víno i v restauraci a nezůstal u tradičního českého piva.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Lipetka Lipetka | Web | 11. května 2009 v 7:53 | Reagovat

to je fakt zajímavé, ale aby se to nezvrhlo,že si s sebou vezmeš i svačinu, protože dlouho čekáš na kuchaře :-)))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama